Op donderdag 14 april is de bouw van de 29 woningen uit fase 2 in Dorpshaven-Zuid officieel gestart. Het project is ontwikkeld door Timpaan uit Rijsenhout en wordt gerealiseerd door Aannemersbedrijf Bot & van der Ham BV uit Meerkerk, die is uitgeroepen tot ‘beste bouwer van Nederland 2015’. Wethouder Tom Verlaan heeft de officiële handeling verricht door het slaan van een officiële eerste paal.

Na de officiële handeling konden de toekomstige bewoners met elkaar het glas heffen in de naastgelegen Lijnbaankerk. Wethouder Tom Verlaan sprak de nieuwe bewoners toe: ”Wij zijn verheugd dat nu gestart is met de bouw van de 29 woningen en dat de wijk steeds meer vorm begint te krijgen. We kijken alweer uit naar de volgende fase met een nieuw appartementengebouw met starterswoningen dat begin 2017 in verkoop zal gaan.”