Afgelopen maandag heeft wethouder Robert-Jan van Duijn de eerste sleutel van de levensloopbestendige woningen in fase 2, in nieuwbouwproject Dorpshaven-Zuid te Aalsmeer uitgereikt aan Ada en Trix Kleijn. De komende weken zullen de overige woningen van deze fase worden opgeleverd door aannemer Bot & Van der Ham uit Meerkerk.

Afgelopen september is gestart met de bouw van de 13 woningen die komende weken zullen worden opgeleverd. Het betreffen vier twee-onder-één-kapwoningen, 3 semi-vrijstaande woningen en zes levensloopbestendige woningen. In deze fase zijn ook 16 eengezinswoningen gerealiseerd. Deze zijn eerder dit jaar al opgeleverd.
Tijdens de verkoop van fase 1 is de vraag naar voren gekomen naar woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond. Daarom zijn destijds zes twee-onder-één-kapwoningen her ontwikkeld tot zogenaamde levensloopbestendige woningen, waarbij aan deze vraag kon worden voldaan.

Wethouder Robert-Jan van Duijn: “Er wonen relatief veel jonge mensen in Aalsmeer die graag in Aalsmeer willen blijven wonen. Een goede doorstroming van de woningmarkt is hierbij van groot belang. Daarom hebben we in de woonagenda afgesproken dat het college zich de komende jaren richt op uitbreiding van het aantal koopwoningen in het goedkope middensegment, starterswoningen én meer levensloop bestendige woningen voor ouderen. Ik ben ook erg blij dat ik nu de eerste sleutel van een levensloopbestendige woning aan de dames Kleijn mocht overhandigen.’

Deze zussen hebben vanaf de start van het project geïnteresseerd getoond in het project. Toen de levensloopbestendige woningen in verkoop kwamen, hebben zij zich hier direct op ingeschreven. Ze zijn erg blij dat ze nu in Dorpshaven-Zuid kunnen gaan wonen.

Eind dit jaar zal Timpaan gaan starten met de verkoop van de laatste woningen in Dorpshaven-Zuid. Dit betreffen 24 twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen.