Architectuur

Architectenbureau Van Manen uit Noordwijk is een toonaangevend bureau met opdrachtgevers uit zowel de projectontwikkeling als particuliere sector in binnen- en buitenland. De stijl van Van Manen is met name herkenbaar aan een sfeervolle vormgeving waarbij veel aandacht wordt besteed aan stijlvolle detailleringen en een “rijke” uitstraling. En die stijl ziet u direct terug in Dorpshaven-Zuid te Aalsmeer.

Gerben van Manen en Leen den Dulk tekenden voor Dorpshaven-Zuid waarbij hun voorliefde voor charmante vormgeving heel duidelijk zichtbaar is in de ontwerpen van zowel de woningen als de appartementen.
“Bij Dorpshaven-Zuid is de woonomgeving heel belangrijk”, licht Gerben van Manen toe. “Doordat water overal is toegevoegd, is de woonomgeving heel ruim en open. Daarom hebben wij ons ook gericht op mooie ‘open’ woningen en appartementen die veel zicht bieden op de omgeving. Daarnaast is de woonomgeving opgezet als een besloten resort met slechts één toegangsweg voor auto’s. Dorpshaven-Zuid is daardoor een ‘eigen’ domein. Wij hebben een unieke en bijzonder mooie, rustige en stijlvolle omgeving gecreëerd met een ‘eigen’ sfeer die zich duidelijk onderscheidt.”
Belangrijke opdracht aan de architecten was de betaalbaarheid van de woningen. “Door te kiezen voor slimme oplossingen en mooie maar betaalbare stijlelementen kunnen woningen en appartementen worden gecreëerd die zich duidelijk onderscheiden van het reguliere aanbod, maar die toch betaalbaar zijn”, geeft Leen den Dulk aan. “Kijk bijvoorbeeld naar de mooie handvorm gevelstenen, de keramische dakpannen of de rieten kappen, de mooie massief houten voordeuren, de fraaie kozijnen en dakranden. Allemaal details waardoor de woonomgeving wint aan sfeer en uitstraling.”
“Belangrijk bij de opzet van een dergelijke waterrijke woomomgeving is de beleving van het plan waarin men woont. Daarom hebben wij veel aandacht besteed aan de zonligging en hebben de appartementen mooie ruime terrassen waardoor bewoners optimaal van het uitzicht en de zon kunnen genieten.”
Dorpshaven-Zuid biedt een invulling voor iedere woonwens. “Van eengezinswoningen tot luxe rietgedekte villa’s en van een appartement tot een penthouse-maisonnette, het is allemaal beschikbaar in Dorpshaven-Zuid. Bij de appartementen hebben we ons laten leiden door het gemak van gelijkvloers wonen en de luxe en ruimte. Met name de grotere appartementen bieden heel veel woonruimte en werkelijk riante terrassen”, aldus Gerben van Manen.
“Wij hebben met veel plezier gewerkt aan de ontwikkeling van dit prachtige plan en weten zeker dat de bewoners hier met veel plezier zullen genieten van de mooie omgeving en hun prachtige woning of appartement.”